BuitentoernooiAlweer voor de 44e maal organiseren wij ons vermaarde jaarlijkse internationale Switch ’87 Buitentoernooi. Zo'n 170 Nederlandse en Duitse teams spelen een één- of tweedaags toernooi op gras of zand en strijden om de hoogste eer. Het toernooi wordt dit jaar voor de 44e maal georganiseerd op 2 en 3 juni. Op vrijdagavond openen we het toernooi voor een warming up met DJames en zaterdagavond het bekende "Volleybal" deze keer met AnderkovverZaterdag- en zondagmiddag wordt er bij de feesttent een feestje gebouwd met DJ Erwin (zaterdag) en Feest DJ Mike (zondag)

Categorieën

Alle seniorenteams kunnen kiezen om of op zaterdag en/of op zondag te spelen. De CMV-jeugd speelt alleen op zaterdag 2 juni. De aspiranten A, B- en C- teams kunnen kiezen om alleen op zaterdag of ook op zondag te spelen. 

Er kan dus gespeeld worden op zaterdag en/of zondag in de volgende categorieën:

Senioren

 • 6 tegen 6: Dames en Heren Regiocompetitie.
 • 3 tegen 3: Op gras: Dames en Heren 1e Divisie t/m 4e klasse
 • 2 tegen 2: Beach, Dames en Heren 1e divisie t/m 1e klasse en Aspiranten A
 • Recreanten: Dames, Heren en Mix 

Jeugd

 • A- (16-18 jaar), B- (14-16 jaar), C- (12-14 jaar) op zaterdag en/of zondag
 • CMV-niveaus 4, 5 en 6 (9 - 12 jaar) op zaterdag

STAM 2

Junior Beach Circuit

Op zondag 3 juni organiseren wij samen met de NEVOBO een beachtoernooi voor meisjesjeugd en (mixteams <13 jaar) van 12 t/m 19 jaar in het kader van het Junior Beach Circuit (JBC). Hiervoor kan vanaf 1 april worden ingeschreven via de NEVOBOsite www.zelfbeachen.nl  in de volgende categorien:

 • < 19 jaar (geboren op of na 2000)
 • < 17 jaar (geboren op of na 2002)
 • < 15 jaar (geboren op of na 2004)
 • < 13 jaar mix (geboren op of na 2006)

Locatie
Sportpark De Hove in Millingen a/d Rijn. De afgelopen jaren is het Sportpark De Hove gerenoveerd en er zijn drie professionele beachvelden gerealiseerd. Wij spelen op een prachtige locatie, centraal gelegen in het dorp.

Teamontvangst en toernooiaanvang
De teamontvangst begint reeds op vrijdagmiddag, 1 juni vanaf 14.00 uur. Op zaterdagmorgen start het toernooi om 10.00 uur en op zondag om 9.00 uur. Het toernooi is zondag rond 17.00 uur afgelopen.

Inschrijving
Omdat de capaciteit van het toernooi ook dit jaar beperkt is tot maximaal 200 teams adviseren wij jullie zo snel mogelijk, doch uiterlijk vóór 18 mei 2018 in te schrijven. De inschrijving behandelen we op volgorde van binnenkomst en is pas definitief, als het inschrijfgeld op onze rekening is bijgeschreven. Je kunt als volgt inschrijven: naar inschrijvingsformulier. 
Voor elk team dient een afzonderlijk inschrijfformulier te worden gebruikt.

 

Alweer voor de 43e maal organiseren wij op 20 en 21 mei 2017 ons vermaarde jaarlijkse internationale volleybaltoernooi (buitentoernooi). Zo'n 160 Nederlandse en Duitse teams spelen een één- of tweedaags toernooi op gras en ook op zand en strijden om de hoogste eer. Op vrijdagavond openen we het toernooi voor een warming up met Audio Live Roadshow. Zaterdagavond is het bekende "Volleybal" deze keer met Saint 'n Sinners, zaterdag- en zondagmiddag een feestje met de SURPRISE MUSIC SHOW.

Categorieën
Alle seniorenteams kunnen kiezen om of op zaterdag en/of op zondag te spelen. De CMV-jeugd speelt alleen op zaterdag 20 mei. De aspiranten A, B- en C- teams kunnen kiezen om alleen op zaterdag of ook op zondag te spelen. 

Er kan dus gespeeld worden op zaterdag en/of zondag in de volgende categorieën:

Senioren

 • 6 tegen 6: Dames en Heren Regiocompetitie.
 • 3 tegen 3: Op gras: Dames en Heren 1e Divisie t/m 4e klasse
 • 2 tegen 2: Beach, Dames en Heren 1e divisie t/m 1e klasse en Aspiranten A
 • Recreanten: Dames, Heren en Mix 

Jeugd

 • A- (16-18 jaar), B- (14-16 jaar), C- (12-14 jaar) op zaterdag en/of zondag
 • CMV niveaus 4, 5 en 6 (9 - 12 jaar) op zaterdag 

DSC00955Meer informatie en inschrijven
De teamontvangst begint reeds op vrijdagmiddag, 19 mei vanaf 14.00 uur. Op zaterdagmorgen start het toernooi om 10.00 uur en op zondag om 9.00 uur. Het toernooi is zondag rond 17.00 uur afgelopen.

Voor meer informatie over het toernooi, mogelijkheid tot slapen en eten, kijk op de website.

Klik hier als jij je wilt inschrijven voor het toernooi. 

 

 

DSC00958

 Het 42e Switch Buitentoernooi zit er weer op. We kunnen terugkijken op een  zeer geslaagd toernooi met vooral op zaterdag mooi volleybalweer. Op zondag  in de ochtend af en toe een buitje en gelukkig kon er tot een uur of drie nog  redelijk gespeeld worden. Het was al bijna 10 jaar geleden dat we zoveel  aanmeldingen hadden, 175 teams! Het buitentoernooi zit weer in de lift, voor  het 3e jaar op rij groeit het aantal inschrijvingen.
 Op woensdag werd al gestart met het opbouwen van de 38 velden op gras.  Samen met de drie beachvelden waren er dus 41 volleybalvelden bezet door  enthousiaste volleyballers tijdens het weekend. 

Dit jaar kon er voor het eerst ook gebeacht worden. Geheel tegen onze verwachtingen in waren het vooral damesteams die zich voor het beachen inschreven. Pas vlak voor de sluitingstermijn was er op de zaterdag ook een volle poule met herenteams.

Net als vorig jaren waren ook dit jaar weer veel jeugdteams aanwezig, 20 miniteams en zo’n 35 aspirantenteams. Een aantal verenigingen komt naar het toernooi toe en hebben gelijk hun jeugdkamp. Voor andere teams is het een mooie afsluiting van het competitieseizoen. Voor de uitslagen van zowel de zaterdag als de zondag kijk op www.stamvolleybal.nl. De foto´s vind je hier

Dank aan de STAM voor het organiseren, regelen, opbouwen, afbreken en hard werken voor, tijdens en na het 42e Switch Buitentoernooi. Ook dank aan alle Switchleden en vrijwilligers die deze dagen actief zijn geweest in de wedstrijdtent, ontvangst teams, velden afbreken op zondagmiddag in de regen, bardiensten hebben gedraaid, ’s ochtend om 7.00 al broodjes aan het smeren waren etc. Zonder alle hulp lukt het niet om zo’n groot toernooi te organiseren.

En schrijf het vast in je agenda…. het 43e Switch Buitentoernooi is gepland op 19 en 20 mei 2017! 

DSC00955  DSC00965  DSC00956DSC00967

 

 

Omdat Herman niet aanwezig kon zijn op de vrijwilligersavond werd hij vrijdagavond 27 januari tijdens de STAM-vergadering alsnog gehuldigd voor zijn 40 jaar lidmaatschap van Aksios/Switch ‘87. Daarnaast is Herman al 35 jaar lid van STAM: Hij was in 1982 een van de oprichters van de Toernooicommissie van Aksios, samen met Jos Blom, Sandra van Lier, Frits Niemann en Fred Hendriks. In 1987 werd de commissie omgezet in een stichting: STAM. Naast het Switchspeldje ontving Herman (de STAM Horeca-expert bij uitstek) een flesje Whisky om nog eens te “prüfen”. Van Harte Gefeliciteerd!

IMG 20170128 WA0004

 

IMG 20170128 WA0005

 

Nog een paar weken en dan is staat het Buitentoernooi 2016 al weer voor de deur. Op 21 en 22 mei vindt alweer voor de 42e keer het toernooi plaats. Dit jaar kan er voor het eerst deelgenomen worden aan de beachtoernooi. Alle seniorenteams kunnen kiezen om of op zaterdag en/of op zondag te spelen. De CMV-jeugd (9-12 jaar) speelt alleen op zaterdag 21 mei. De aspiranten A, B- en C- teams kunnen kiezen om alleen op zaterdag of ook op zondag te spelen.

Inmiddels komen de inschrijvingen gestaag binnen. De teller staat op 2 mei al op 121 teams, waaronder dit jaar ook weer veel jeugdteams. Nog niet aangemeld? Doe dit dan snel via www.stamvolleybal.nl

Uiteraard staat ook de gezelligheid dit weekend centraal en is er weer genoeg muzikaal geweld gecontracteerd. 

 • Vrijdagavond livemuziek met DENIM, een all round band met Soul, R&B, Funk, Disco, Pop NL-talig en een beetje Rock. Verschillende bandleden hebben hun roots in One Step en Grandmother B, bands die verschillende jaren goed waren voor een swingende vrijdagavond op het toernooi. 
 • Zaterdagavond komt HIKE, al sinds jaar en dag een van de bekendste, beste en meest succesvolle coverbands van Nederland 
 • Overdag worden “de spelen” opgeluisterd met een Surprise Music Show.
 

We hebben 43 gasten en geen leden online