Badminton bij Switch '87? Wij zijn toch van de volleybal zullen wellicht een aantal mensen reageren. Dat is zo, maar Switch '87 staat tegenwoordig niet alleen voor volleybal maar de vereniging wil zich ook breder in de markt zetten om mensen meer beweging aan te bieden. Zo'n 5 jaar geleden is Switch '87 op verzoek van de Gemeente Millingen a/d Rijn begonnen met het project Buurtsportcoach waaronder verschillende sportieve actviteiten zijn opgestart, zoals sport en spel voor de BSO jeugd, Smashbal, bewegen voor ouderen in het Gasthuis en ook een inloopuurtje Racketsport. In de praktijk werd dat badminton en speelden er al gauw op maandagmiddag zo'n 8 tot 10 personen het spelletje onder leiding van Cees Verbeet. Toen de subsidie voor het onderdeel Badminton verviel moesten we de trainer "ontslaan" en betaalden de leden een bedrag per keer om de kosten van zaalhuur en materialen te dekken.

Inmiddels is Switch '87 van Volleybalvereniging een Sportvereniging geworden waardoor het inbedden van de afdeling Badminton per 1 juli 2018 kon worden gerealiseerd. Wij hebben inmiddels 8 vaste leden en er is zeker nog ruimte voor meer leden. En denk nu niet ach, zo'n vakantiespelletje dat is toch geen sport, wij gaan dan graag de strijd met je aan en zullen zorgen dat je zwetend van het veld gaat. Ikzelf heb jaren gevolleybald maar door regelmatige enkelblessures gestopt terwijl ook de kniescharnieren wel eens begonnen te piepen. Badminton is wat dat betreft wat vriendelijker voor je gewrichten, hoewel je ook daar best blessures mee kunt oplopen. Er wordt echter minder gesprongen en ook kom je niet zo snel onder het net door op een voet van de tegenstander zoals bij volleybal bij een blok nog wel eens wil voorkomen.  

Geinteresseerd? Ook gestopt met volleybal maar toch willen bewegen? Loop eens binnen op maandagmiddag, wij spelen van 15.30 tot 16.30 in het linkerdeel van sporthal De Duffelt. En wil je lid worden (of binnen Switch '87 overstappen) de contributie bedraagt €20,-- euro per kwartaal, aanmelden kan via het formulier op de site. Zoals je op de foto kunt zien speelt ook de jeugd wel eens mee als opa en oma mogen oppassen. Wellicht tot ziens, Ton van der Knijff   

Badminton       

 

We hebben 107 gasten en geen leden online