Het volgende bericht hebben wij van de Nevobo ontvangen. De laatste maanden is een aantal leden van verschillende volleybalverenigingen lastiggevallen door een anonieme beller. Zie hier een deel van het nieuwsbericht:

De beller doet zich voor als een medewerker van de Nevobo en maakt zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdende opmerkingen.

De beller gebruikt het nummer 06-13221653 en is niet bekend bij de Nevobo. Op dit moment hebben we vanuit 12 verschillende verenigingen uit het hele land meldingen gekregen dat jeugdleden zijn lastiggevallen. Nadat de beller zich heeft voorgesteld als een medewerker van de Nevobo en enkele algemene vragen heeft gesteld, maakt hij seksueel grensoverschrijdende opmerkingen. In de meeste gevallen heeft de beller eenmalig gebeld, in een enkel geval meermaals.

Dit is, met name voor jongeren, een hele vervelende ervaring en doet inbreuk op hun gevoel van veiligheid. Vanuit de Nevobo doen we dan ook alle mogelijke inspanningen om dit te stoppen. De Nevobo is in contact met de politie om de dader op te sporen.

We hopen dat niemand hier last van heeft (gehad). Indien dat het geval is, gelieve contact op te nemen met de Nevobo (zie link voor gegevens) en de vertrouwenscontactpersoon bij Switch; Karen Hund of Annie Lentjes.

 

We hebben 114 gasten en geen leden online