In de media verschijnen met regelmaat berichten over seksuele intimidatie en misbruik die soms jarenlang plaats heeft kunnen vinden binnen sportverenigingen zonder dat dit gesignaleerd werd. Dat er nu meer zaken bekend worden, betekent dat er meer over wordt gesproken en dat is positief. Op die manier kunnen slachtoffers worden geholpen en daders bestraft. Uit onderzoek weten we dat de hoeveelheid slachtoffers vele malen groter is dan hetgeen nu bekend. Eén op acht sporters heeft ooit wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie.
Het is moeilijk te verteren dat seksuele intimidatie en misbruik vaak jarenlang plaats heeft kunnen vinden. De gevolgen van seksueel misbruik en intimidatie zijn voor slachtoffers buitengewoon ingrijpend. Vaak hun hele leven lang. NOC*NSF, de aangesloten bonden en de ongeveer 25.000 verenigingen hebben daarom de plicht om seksuele intimidatie en misbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Om die reden hebben de sportbonden besloten om een meldplicht in te voeren waardoor bestuurders en begeleiders verplicht worden vermoedens van seksuele intimidatie en misbruik te melden.

De meldplicht houdt kort gezegd het volgende in:

Zodra iemand uit het bestuur van een vereniging of bond vermoedens heeft van een situatie waarin sprake is/ is geweest van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, is hij of zij verplicht dit bij de (vertrouwenscontactpersoon van de) bond te melden. Wanneer begeleiders iets weten, zijn zij verplicht dit te melden bij het bestuur van de vereniging.

‘Gewone’ leden krijgen een meldverantwoordelijkheid. Dat houdt in dat als er een vermoeden is van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, er melding aan het bestuur moet worden gedaan tenzij dit niet verwacht kan worden van iemand.

Per 1 april 2019 is de meldplicht opgenomen in het tuchtreglement seksuele intimidatie bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Dit betekent dat dit van toepassing is voor alle (64) sportbonden die voor seksuele intimidatie zaken bij het ISR zijn aangesloten (waaronder Nevobo).

Binnen Switch ‘87 onderstrepen we net als Nevobo en NOC*NSF het belang van deze meldplicht en vragen we iedereen binnen onze vereniging, binnen ieders mogelijkheden, vermoedens van seksuele intimidatie en/ of misbruik te melden bij het bestuur van onze vereniging via onze secretaris Lieke Spann (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wanneer je eerst in vertrouwen wilt sparren dan kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van onze vereniging: Voor senioren: Annie Lentjes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 0481-432574) en voor jeugd (<18 jaar) Judith Brugman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 024-6633122).

 

Dinsdag 30 april is de trekking verricht van onze jaarlijkse Paasloterij en zijn de geldprijzen op de volgende loten gevallen:

loterij3• 1e Prijs 100 Euro op lotnummer 0461
• 2e Prijs  50 Euro op lotnummer 1500
• 3e Prijs  50 Euro op lotnummer 2899
• 4e Prijs  25 Euro op lotnummer 3500
• 5e Prijs  25 Euro op lotnummer 0470
• 6e Prijs  10 Euro op lotnummer 3369
• 7e Prijs  10 Euro op lotnummer 2524
• 8e Prijs  10 Euro op lotnummer 2936

De prijzen kunnen worden opgehaald bij onze penningmeester John Hendriks, Zalmstraat 21 in Millingen a/d Rijn, graag vooraf even bellen: tel. 0481-459360.

We feliciteren iedereen die een prijs gewonnen heeft!

Wij danken Marleen en Janneke voor de organisatie, onze leden voor hun verkoopactiviteiten en de inwoners van Millingen, Kekerdom en Leuth voor het kopen van de loten. Hierdoor zijn we in staat onze jeugdopleiding op een hoog niveau te handhaven.

Bestuur Switch '87

 

Op donderdag 28 maart overleed Jos Blom, zeer betrokken en gewaardeerde vrijwilliger bij onze vereniging. Eind 2014 kreeg Jos het slechte nieuws dat hij nog maar een jaar te leven had, Jos koos toen voor de kwaliteit van het leven en dat bracht hem nog een bonus van 3 jaar. In de afgelopen jaren bleef hij toch nog actief binnen de vereniging wat hem ook de mogelijkheid bood om zijn tijd vorm te geven.

In 1976 werd Jos lid van het toenmalige Aksios, in 1980 nam hij het wedstrijdsecretariaat over van Fred Hendriks, dat hij vervolgens gedurende 38 jaar tot 2018 met veel overgave heeft gedaan. Hij raakte ook steeds meer betrokken bij andere volleybalactiviteiten binnen en buiten de vereniging. Zo was hij voor de Nevobo regio coördinator voor de Jeugd, organiseerde jeugdtoernooien, was scheidsrechter op divisieniveau zowel voor de zaal als beachvolleybal en nam op een gegeven moment naast het wedstrijdsecretariaat ook nog de ledenadministratie erbij, ook was hij penningmeester bij de Jeugdcommissie.

Daarnaast was hij een vaste vrijwilliger bij het jaarlijkse Buitentoernooi, woensdags zette hij mede de lijnen uit en hielp met het opbouwen van de velden en in het weekend was hij druk bij de wedstrijdadministratie.

Samen met Diny werd hij in 2011 door Koningin Beatrix benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor hun vrijwilligersactiviteiten.

Als waardering voor zijn bijzondere inzet en betrokkenheid werd Jos op 25 maart door het bestuur benoemd tot Erelid van Switch ’87, zodat wij hem ook in de toekomst zullen blijven herinneren en hij als voorbeeld mag gelden voor onze leden.

Wij hebben er veel respect voor hoe hij en Diny de laatste jaren omgingen met zijn ziekte en wensen haar, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden veel sterkte om dit zware verlies te verwerken.

Bestuur Sportvereniging Switch ’87 en Stichting Toernooi Activiteiten Millingen.

 

Raar met je haar bannerHet is bijna zover. Het Switch Slotfeest staat weer voor de deur! 
Op zaterdag 13 april barst het feest vanaf 21.00 los en gaan we door tot in de kleine uurtjes (01.00) in Hotel Millings Centrum. Een knallend einde van het seizoen 2018-2019.

Het thema voor het slotfeest is: RAAR MET JE HAAR!

We verwachten iedereen met de mooiste haarcreaties, en heren ..... kaalheid is geen excuus! 

 

Beste Switch sporters,

Het heeft wat langer geduurd dan voorspeld, maar op het moment dat jullie dit lezen is de strijd geleverd, waarvan de uitslag bij voorbaat al vaststond.

Waarom dit kattebelletje? Ik wil hierbij postuum iedereen bedanken voor de geweldige steun op welke wijze dan ook, die ik in de afgelopen jaren heb mogen ontvangen, na het bekend worden van mijn ziekte. Ik blijk dus nog een bonus van enkele jaren te hebben gekregen.

Vanaf 1980 heb ik met plezier gefunctioneerd als contactpersoon van Switch ’87 met de Nevobo. Vooral om het competitiegebeuren voor jullie zo gladjes mogelijk te laten verlopen, dat ging nog wel eens moeizaam door de begrijpelijke hobbels in de weg. In de beginjaren moest dit nog allemaal schriftelijk en of via de telefoon, de ouderwetse wijze. Nu met internet gaat bijna alles veel vlotter. Schijnbaar heb ik dit toch wel op een redelijke wijze voor elkaar gekregen, want het bestuur heeft mij voorgedragen voor een lintje van de koningin, dat ook gehonoreerd is. Waarvoor ook mijn dank, het was een bijzondere ervaring.

Nu is het tijd voor een opvolger, die het inmiddels al heeft overgenomen. Ik wens Patricia veel genoegen hiermee, want het is door de samenwerking met de leden, en het werken via de site van de nevobo en andere digitale programma’s, een niet zo zware job meer. Ik wens iedereen nog heel veel volleybalplezier en nog vele blessurevrije jaren.

Jos Blom

 

We hebben 94 gasten en geen leden online