Service Nimir Abdelaziz 1Van 13 t/m 23 september komt Oranje in actie op het Europees Kampioenschap Volleybal. De Lange Mannen spelen vijf poulewedstrijden in eigen land. Kom jij ze aanmoedigen?

Het EK vindt om de twee jaar plaats. Deze editie belooft erg bijzonder te worden, want het toernooi wordt door maar liefst vier landen georganiseerd: Nederland, België, Slovenië en Frankrijk. De 24 deelnemende landen zijn ingedeeld in vier poules van zes, elke poule komt in een ander land in actie. De wedstrijden in poule D in Nederland, waarin de Lange Mannen ook ingedeeld zijn, worden in Rotterdam en Amsterdam gespeeld. Na de poulefase begint de knock-outfase, die ook deels in Nederland plaatsvindt. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. De halve finales vinden plaats in Ljubljana (Slovenië) en Parijs. Het brons, zilver en goud wordt verdeeld in Parijs.

Wie zijn de tegenstanders van Oranje? 
Oranje speelt dus in een poule van zes en komt minimaal vijf keer in actie in Nederland. Om door te gaan naar de knock-outfase, moeten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule eindigen. Welke teams moeten ze hiervoor verslaan? De Lange Mannen komen in actie tegen respectievelijk Montenegro, Oekraïne, Polen, Esland en Tsjechië. 

Hoe ziet het programma eruit?
Oranje komt vanaf vrijdag 13 september in actie in Nederland en start in Ahoy Rotterdam, waar tot en met maandag 16 september gespeeld wordt. Na deze vier dagen verhuizen de teams naar Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier spelen zij de laatste wedstrijden van de poulefase. Zie hieronder het volledige schema:

Ahoy Rotterdam Vrijdag 13 september

14.00 uur   Tsjechië vs. Oekraïne

17.00 uur   Estland vs. Polen

20.00 uur   Nederland vs. Montenegro

Ahoy Rotterdam Zaterdag 14 september

16.00 uur   Oekraïne vs. Nederland

20.30 uur   Estland vs. Montenegro

Ahoy Rotterdam Zondag 15 september

16.00 uur   Nederland vs. Polen

19.00 uur   Tsjechië vs. Estland

Ahoy Rotterdam Maandag 16 september

17.00 uur   Montenegro vs. Oekraïne

20.00 uur   Polen vs. Tsjechië

Sporthallen Zuid Amsterdam Dinsdag 17 september

17.00 uur   Montenegro vs. Polen

20.00 uur   Estland vs. Nederland

Sporthallen Zuid Amsterdam Woensdag 18 september

17.00 uur   Oekraïne vs. Estland

20.00 uur   Nederland vs. Tsjechië

Sporthallen Zuid Amsterdam Donderdag 19 september

17.00 uur   Tsjechië vs. Montenegro

20.00 uur   Polen vs. Oekraïne

Na de poulefase volgt een rustdag. Vanaf zaterdag 21 september begint de knock-outfase, de beste vier teams uit elke poule plaatsen zich hiervoor. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. Mochten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule komen, is het in ieder geval zeker dat ze in Apeldoorn spelen! Hier hopen we natuurlijk op 😉.  

Waar kan ik tickets kopen?
Het EK belooft een bijzonder evenement te worden! Hier vind je alle info over het toernooi en de ticketverkoop. Trommel al je teamgenoten, vrienden en familie op en kom de Lange Mannen aanmoedigen!

Zien we jou in Rotterdam, Amsterdam of Apeldoorn?

 

 

 

We hebben 94 gasten en geen leden online