Teamfoto Oranje damesVan 7 t/m 12 januari spelen de Volleybaldames het olympisch kwalificatietoernooi in Omnisport Apeldoorn. Het gevecht belooft hevig te worden: acht Europese landen en nog maar één startbewijs over voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Het Europese OKT vormt de laatste mogelijkheid voor het Nederlands vrouwenteam om zich te plaatsen.

Nederland is het hoogstgeplaatste team op de Europese ranglijst en voert daarom Poule A van het OKT aan. De Nederlandse vrouwen spelen op dinsdag 7 januari hun openingswedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi tegen Azerbeidzjan. Op woensdag en donderdag volgen in de poule ontmoetingen met respectievelijk Bulgarije en Polen.

Dinsdag 7 januari 19.30 uur Azerbeidzjan - Nederland
Woensdag 8 januari 19.30 uur Bulgarije - Nederland
Donderdag 9 januari 19.30 uur Nederland - Polen

 
Meer informatie en tickets

Kom jij Oranje aanmoedigen in de strijd om een ticket naar Tokio? Koop nu snel je kaarten voor de poulewedstrijden die van 7 tot en met 10 januari gespeeld worden in Omnisport Apeldoorn. Of sla alvast je slag voor de halve finale of finale. Als Nederland die haalt, spelen ze de eerste halve finale, om 17.15 uur. De allesbeslissende finale wordt op zondag 12 januari gespeeld om 17.30 uur. Bekijk voor meer informatie en de ticketshop deze link.

 

We hebben 116 gasten en geen leden online