Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 22

Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 25

Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 28

Teamfoto Oranje damesVan 7 t/m 12 januari spelen de Volleybaldames het olympisch kwalificatietoernooi in Omnisport Apeldoorn. Het gevecht belooft hevig te worden: acht Europese landen en nog maar één startbewijs over voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Het Europese OKT vormt de laatste mogelijkheid voor het Nederlands vrouwenteam om zich te plaatsen.

Nederland is het hoogstgeplaatste team op de Europese ranglijst en voert daarom Poule A van het OKT aan. De Nederlandse vrouwen spelen op dinsdag 7 januari hun openingswedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi tegen Azerbeidzjan. Op woensdag en donderdag volgen in de poule ontmoetingen met respectievelijk Bulgarije en Polen.

Dinsdag 7 januari 19.30 uur Azerbeidzjan - Nederland
Woensdag 8 januari 19.30 uur Bulgarije - Nederland
Donderdag 9 januari 19.30 uur Nederland - Polen

 
Meer informatie en tickets

Kom jij Oranje aanmoedigen in de strijd om een ticket naar Tokio? Koop nu snel je kaarten voor de poulewedstrijden die van 7 tot en met 10 januari gespeeld worden in Omnisport Apeldoorn. Of sla alvast je slag voor de halve finale of finale. Als Nederland die haalt, spelen ze de eerste halve finale, om 17.15 uur. De allesbeslissende finale wordt op zondag 12 januari gespeeld om 17.30 uur. Bekijk voor meer informatie en de ticketshop deze link.

 

In de zomervakantie geen zaalvolleybal? Zeker niet! Op 9, 10 en 11 augustus spelen de Lange Mannen het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje neemt het op tegen Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten. Lukt het de mannen om zich voor het eerst in zestien jaar weer te kwalificeren voor de Olympische Spelen? Het kwalificatietoernooi is een unieke kans voor de mannen van Oranje. Winst van dit toernooi betekent rechtstreekse plaatsing voor Tokio. De laatste 15 jaar waren de mannen niet dichterbij een olympisch ticket.

Foto 5 1Wie zijn de tegenstanders?
De Lange Mannen (nu 15e op de wereldranglijst) nemen het tijdens het OKT op tegen drie verschillende landen. Wat kunnen we verwachten? 
De eerste tegenstander is Zuid-Korea, dit team staat 24e op de wereldranking. Zuid-Korea deed in 2000 voor de laatste keer mee aan de Olympische Spelen, hier behaalden ze een negende plaats. Ook aan de wereldkampioenschappen van 2018 deed het team niet mee.
In de tweede wedstrijd zal Nederland het tegen België, de nummer 12 van de wereld, opnemen. Het Belgische team, ook wel de ‘Red Dragons’ genoemd, stond voor het laatst in 1968 op de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Brecht van Kerckhove deed de afgelopen jaren echter wel mee aan het WK en behaalde in 2018 de tiende plek. 
De laatste wedstrijd belooft de spannendste en misschien ook wel belangrijkste te worden: Nederland gaat dan de strijd aan met de Verenigde Staten. Dit team staat momenteel tweede op de wereldranking. Het Amerikaanse team nam zowel tijdens de Olympische Spelen van 2016 als tijdens het WK van 2018 de bronzen plak mee naar huis.

Hoe ziet het wedstrijdschema eruit?
De beste vierentwintig landen van de wereld mogen in augustus deelnemen aan een OKT, deze landen zijn verdeeld over verschillende poules. Aan het OKT in Nederland doen vier teams mee. Alle teams spelen één keer tegen elkaar, waarna de nummer 1 zich plaatst voor de Olympische Spelen. De overige landen krijgen in 2020 nog een kans, dan vinden continentale kwalificatietoernooien plaats.

Het wedstrijdschema in Ahoy ziet er als volgt uit:

Vrijdag 9 augustus
16.00 uur Nederland vs. Zuid-Korea
19.00 uur België vs. Verenigde Staten

Zaterdag 10 augustus
16.00 uur Nederland vs. België

19.00 uur Verenigde Staten vs. Zuid-Korea

Zondag 11 augustus
16.00 uur Nederland vs. Verenigde Staten

19.00 uur Zuid-Korea vs. België

Wanneer Nederland eerste wordt in deze poule, is kwalificatie voor de Olympische Spelen dus zeker.

Waar kan ik meer informatie vinden?
Kom jij de Lange Mannen aanmoedigen? Op deze website kan je alles lezen over het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam Ahoy! Hier is ook een link naar de ticketshop te vinden.

 

Op 28, 29 en 30 mei is het zover: de Volleybaldames spelen dan hun eerste wedstrijden van 2019 in Nederland! Oranje komt drie keer in actie in de Volleyball Nations League in het Omnisport in Apeldoorn.

Wat is de Volleyball Nations League?
De Volleyball Nations League is een jaarlijks toernooi voor de zestien beste volleyballlanden van de wereld. Deze landen gaan gedurende vijf weken de strijd met elkaar aan en spelen allemaal één keer tegen elkaar. Na de poulefase vindt de Final Six plaats: de vijf landen met de beste resultaten, plus de organisator van de finale, plaatsen zich hiervoor. Vorig jaar won Amerika het vrouwentoernooi. Nederland behaalde vorig jaar de Final Six, maar verloor vervolgens van China en Brazilië, waardoor het team van bondscoach Jamie Morrisson op de vijfde plek eindigde.

Aanval Anne BuijsTegen welke landen komt Oranje in actie in Apeldoorn?
De Volleybaldames komen in de tweede week van de Volleyball Nations League naar het Omnisport in Apeldoorn en zullen de strijd aangaan met Brazilië, Bulgarije en Polen. Niet de minste tegenstanders, het beloven spannende wedstrijden te worden!

Brazilië is op papier de lastigste tegenstander. Het team staat vierde op de wereldranking en werd vorig jaar ook vierde in de Volleyball Nations League.

Bulgarije debuteert dit jaar in de Volleyball Nations League. De ploeg van Ivan Petkov wist in 2018 de CEV European League te winnen, waardoor ze promoveert naar het hoogste niveau.

De laatste tegenstander, Polen, staat niet erg hoog op de wereldranking (26e), maar heeft vorig jaar bewezen wel met de wereldtop mee te kunnen. In 2018 behaalde de Poolse vrouwen een nette achtste plek in de Volleyball Nations League

Hoe ziet het speelschema eruit?
Op 28 t/m 30 mei vecht Nederland samen met Brazilië, Bulgarije en Polen om de punten. Alle vier de landen spelen één keer tegen elkaar. Dat betekent dat er twee wedstrijden per dag gespeeld worden. Hieronder vind je het speelschema:

Dinsdag 28 mei 16.30 uur – Bulgarije vs. Polen
19.30 uur – Nederland vs. Brazilië
Woensdag 29 mei 16.30 uur – Polen vs. Brazilië
19.30 uur – Nederland vs. Bulgarije
Donderdag 30 mei 16.30 uur – Polen vs. Nederland
19.30 uur – Brazilië vs. Bulgarije

Waar kan ik tickets kopen?
Kom jij de Volleybaldames aanmoedigen? Op de eventpagina van de Volleyball Nations League vind je een link naar de ticketshop. Daarnaast vind je op deze pagina extra informatie over het toernooi.

Tip! Ga met je hele team naar een wedstrijd! Het is niet alleen een leuke afsluiter van het seizoen, maar er is ook nog een speciale kortingsactie. Wanneer je met 10 (of meer) personen een wedstrijd gaat, krijg je een kaartje gratis!

 

Service Nimir Abdelaziz 1Van 13 t/m 23 september komt Oranje in actie op het Europees Kampioenschap Volleybal. De Lange Mannen spelen vijf poulewedstrijden in eigen land. Kom jij ze aanmoedigen?

Het EK vindt om de twee jaar plaats. Deze editie belooft erg bijzonder te worden, want het toernooi wordt door maar liefst vier landen georganiseerd: Nederland, België, Slovenië en Frankrijk. De 24 deelnemende landen zijn ingedeeld in vier poules van zes, elke poule komt in een ander land in actie. De wedstrijden in poule D in Nederland, waarin de Lange Mannen ook ingedeeld zijn, worden in Rotterdam en Amsterdam gespeeld. Na de poulefase begint de knock-outfase, die ook deels in Nederland plaatsvindt. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. De halve finales vinden plaats in Ljubljana (Slovenië) en Parijs. Het brons, zilver en goud wordt verdeeld in Parijs.

Wie zijn de tegenstanders van Oranje? 
Oranje speelt dus in een poule van zes en komt minimaal vijf keer in actie in Nederland. Om door te gaan naar de knock-outfase, moeten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule eindigen. Welke teams moeten ze hiervoor verslaan? De Lange Mannen komen in actie tegen respectievelijk Montenegro, Oekraïne, Polen, Esland en Tsjechië. 

Hoe ziet het programma eruit?
Oranje komt vanaf vrijdag 13 september in actie in Nederland en start in Ahoy Rotterdam, waar tot en met maandag 16 september gespeeld wordt. Na deze vier dagen verhuizen de teams naar Sporthallen Zuid in Amsterdam. Hier spelen zij de laatste wedstrijden van de poulefase. Zie hieronder het volledige schema:

Ahoy Rotterdam Vrijdag 13 september

14.00 uur   Tsjechië vs. Oekraïne

17.00 uur   Estland vs. Polen

20.00 uur   Nederland vs. Montenegro

Ahoy Rotterdam Zaterdag 14 september

16.00 uur   Oekraïne vs. Nederland

20.30 uur   Estland vs. Montenegro

Ahoy Rotterdam Zondag 15 september

16.00 uur   Nederland vs. Polen

19.00 uur   Tsjechië vs. Estland

Ahoy Rotterdam Maandag 16 september

17.00 uur   Montenegro vs. Oekraïne

20.00 uur   Polen vs. Tsjechië

Sporthallen Zuid Amsterdam Dinsdag 17 september

17.00 uur   Montenegro vs. Polen

20.00 uur   Estland vs. Nederland

Sporthallen Zuid Amsterdam Woensdag 18 september

17.00 uur   Oekraïne vs. Estland

20.00 uur   Nederland vs. Tsjechië

Sporthallen Zuid Amsterdam Donderdag 19 september

17.00 uur   Tsjechië vs. Montenegro

20.00 uur   Polen vs. Oekraïne

Na de poulefase volgt een rustdag. Vanaf zaterdag 21 september begint de knock-outfase, de beste vier teams uit elke poule plaatsen zich hiervoor. In het Omnisport in Apeldoorn worden twee achtste finales en één kwartfinale gespeeld. Mochten de Lange Mannen bij de beste vier van hun poule komen, is het in ieder geval zeker dat ze in Apeldoorn spelen! Hier hopen we natuurlijk op 😉.  

Waar kan ik tickets kopen?
Het EK belooft een bijzonder evenement te worden! Hier vind je alle info over het toernooi en de ticketverkoop. Trommel al je teamgenoten, vrienden en familie op en kom de Lange Mannen aanmoedigen!

Zien we jou in Rotterdam, Amsterdam of Apeldoorn?

 

 

 

OKT mannenEr staat weer een prachtige volleybalzomer voor de deur met fantastische Oranje evenementen op Nederlandse bodem. Eén van de highlights is het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) dat van 9 t/m 11 augustus in Rotterdam Ahoy wordt gespeeld. Onder leiding van de kersverse bondscoach Roberto Piazza gaan de Lange Mannen er alles aan doen om voor eigen publiek een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo te bemachtigen. Daarvoor moet Oranje het gevecht aan met Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten. De winnaar van het OKT plaatst zich rechtstreeks voor de Spelen.

20% korting voor Nevobo-leden
We gaan voor volle tribunes die Rotterdam Ahoy compleet oranje kleuren van 9 t/m 11 augustus! Daarom krijgen Nevobo-leden vanaf
21 maart 12.00 uur t/m 29 maart 12.00 uur exclusief de kans om Early Bird tickets met 20% korting te kopen via de website*. Let op: Deze actie geldt alleen voor dagkaarten. 

Speelschema Oranje

Datum Tijd Wedstrijd Locatie
 9 augustus 16.00 uur Nederland – Zuid-Korea Ahoy Rotterdam
10 augustus 16.00 uur België – Nederland Ahoy Rotterdam
11 augustus 16.00 uur Nederland – Verenigde Staten Ahoy Rotterdam
 

We hebben 201 gasten en geen leden online