De Nevobo mag in 2022 het WK Volleybal voor vrouwen organiseren. Dat heeft wereldvolleybalbond FIVB afgelopen weekend bekend gemaakt.

Nederland organiseert het WK samen met Polen. De beoogde speelsteden in Nederland zijn Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam.

In het bid dat de Nevobo heeft ingediend wordt gesproken over het onderbrengen van de 24 deelnemende teams in 24 verschillende gemeenten, dus mogelijk ook in Millingen.
Scan 0009
Gelderland telt in totaal 54 gemeenten, en de Nevobo wil ze allemaal bij het WK betrekken. Dit gebeurt middels de JOIN volleybal campagne van de Nevobo die er op gericht is meer mensen aan het sporten te krijgen. De voornaamste activiteiten uit deze campagne zijn:

- Clinics op scholen
- Oranje toppers on Tour
- Volleybal on the road
- What’s your talent
- Kaderontwikkeling verenigingen
- Volleybalspeeltuin
- Bedrijven Beachvolleybal
- Sterke verenigingen

Wij hebben naar aanleiding van de publicaties in de Gelderlander contact opgenomen met de Nevobo: In het bidboek heeft men lukraak een aantal vlaggetjes gezet van omliggende gemeenten met sporthallen. Er is met nog geen enkele gemeente een afspraak gemaakt, behalve met Arnhem. 31 januari is er een persconferentie en komt er meer informatie. Wij staan in ieder geval op de lijst als geïnteresseerde vereniging en worden na de 31e verder geïnformeerd.

 

 

We hebben 59 gasten en geen leden online