In de laatste uitwedstrijd van het seizoen stonden we met slechts 6 speelsters. Niké was helaas ziek en Sannah, Sadé en Margriet moeten we al een tijdje missen door wisselende omstandigheden. In Horssen moesten we tegen Atalante dus vol aan de bak. Maar het ging goed en we wonnen!

In de eerste set speelden we goed, met veel servicedruk en harde aanvallen. Het ging gelijk op, maar halverwege de eerste set wisten we op de service van Marise en Ruth het gat te slaan. Die voorsprong gaven we niet meer weg en pakten de eerste set met 21-25.

Set twee begon slecht. We stonden al vrij snel achter met 5-1 en konden geen vuist maken. De service druk was weggevallen en de aanval verliep ook niet naar behoren. We kwamen wat moelijker langs de lange blokkering van de tegenstander en kwamen niet toe aan ons eigen spel. Atalante profiteerde van ons mindere spel en trok de set naar zich toe, 25-23.

De derde set was lastig, ook omdat Marise last van haar rug kreeg. Patricia kon haar daarom nagenoeg niet aanspelen, en moest meer gebruik maken van de andere aanvalsters. Ruth en Adriënne hadden een groot blok tegenover zich, maar wisten daar op een of andere manier wel raad mee en wisselden veel af. Ook Dirkje en Josephine scoorden door het midden regelmatig punten. De servicedruk was door iedereen weer opgevoerd en we haalden nu ook daarmee weer (snelle) punten. De set werd gedisciplineerd uitgespeeld, 19-25.

De vierde set was onwijs spannend en duurde ook vrij lang. We scoorden in deze set echt mooie punten, keiharde aanvallen van Dirkje en Adriënne, afgewisseld door mooie prikballen van Ruth. We kwamen op 20-24 op matchpoint, maar wisten deze niet te maken. Atalante kwam terug tot 24-24 en pakten daarna zelfs nog een punt. Gelukkig wisten de service terug te halen door een mooie klap van Marise, die echt om de bal had gevraagd. Het ging vervolgens op en neer, maar beide teams wisten op eigen service niet het beslissende punt te maken. Op 27-28 serveerde Adriënne een moeilijke bal, die Atalante niet meer terug bracht. De set werd gewonnen met 27-29.

Erg blij met hoe we dit met 6 speelsters hebben geflikt. We hebben en houden de 5e positie op de ranglijst! En daar mogen we echt super trots op zijn!! Nu op naar volgende week zaterdag, de laatste wedstrijd van het seizoen. Het is een streekderby, tegen Ikaros spelen we in eigen huis om 16.30 uur de wedstrijd. We zien jullie dan.