Een overwinning werd het! Voor de tweede keer op rij speelden we een thuiswedstrijd op donderdagavond. De vele wedstrijden van afgelopen weken doet ons goed. We gaan lekker!
Met 4-0 wonnen we van Vocasa D5. Een solide wedstrijd, waarin we met degelijk spel de betere ploeg waren.

De eerste set was goed, maar kon beter. We waren toch nog net iets te lief in de aanval, waardoor we Vocasa de gelegenheid gaven om, in eerste instantie, met ons mee te gaan. Jaco benadrukte in de time-out nog maar eens dat we feller moesten zijn en die bal op de grond moesten knallen. Dat ging aan het eind van de set beter, Dirkje, Niké en Adriënne zorgden daarvoor. In de service waren we vanaf set 1 goed op dreef, hier ligt dan ook al weken de focus op. Marise maakte daarmee in deze eerste set veel punten, waardoor de set vrij gemakkelijk gewonnen werd, 25-14.

Set twee startten goed op de service van Patricia, 3-0, maar twee rotaties verder was het 5-11. Onder druk in de servicepass, aanvallend niet af kunnen maken, blokkerend niet sterk genoeg en ballen die niet werden verdedigd. En toch wisten we de boel om te gooien. Met serviceseries van Dirkje en wederom Marise, kwamen we terug in de set en gingen erop en erover. Aan het eind van de set kwam Vocasa nog dichtbij, maar we lieten ons niet gek maken en pakten de set met 25-23.

De belangrijke derde set was een onnodig spannende set. Het ging vrijwel gelijk op en over en weer werden er fouten en goede punten gemaakt. Een opstellingsfout en een gele kaart bij Vocasa zorgde voor wat onrust, al leken zij daar beter van te profiteren dan wij. Het was namelijk Vocasa dat als eerste op set punt kwam. Door een mooi prikballetje van Ruth werkte we die weg en haalden daarmee de service terug. Vervolgens een goede service van ons en een fout van Vocasa, wat ons de set opleverde, 26-24.

We gingen nu voor de volle bak, maar set vier begon slap. Niet geconcentreerd, wellicht ook een beetje laks. Vocasa liep uit naar een grote voorsprong. Maar ja, wij hadden Dirkje en Marise. Zij maakten weer veel punten met hun service, waardoor we bijkwamen. Met de aanvallen van Josephine en Ruth liepen we verder uit en dankzij het goede werk van Bo, (die een hele goede wedstrijd overall speelde) werd het achterveld schoon gehouden. We hadden Vocasa volledig in de tang en met een slinks tweede balletje van Patricia pakten we het laatste punt en wonnen daarmee de set en wedstrijd, 25-19.

Zaterdag om 18.00 uur spelen we weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Trivos D3. Zij staan beduidend lager op de ranglijst en de vorige wedstrijd tegen hen wonnen we met 4-0. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets, we zullen er weer vol voor moeten gaan strijden. Kom ons daarom maar aanmoedigen, jullie steun is welkom!