Wat een wedstrijd! Van een 0-2 achterstand in sets terugkomen en winnen met 3-2. En dat van de nummer 1, zo blij mee.

We begonnen in de eerste set goed, tot aan de 11 punten ging het gelijk op. Toen hadden we (weer) een dipje, met name in de passing was het niet in orde. Pegasus pakten een paar punten op rij en liep uit. Adriënne bracht ons met haar service terug in de set. We hadden twee setpunten, maar wisten deze net niet te pakken. Pegasus trok de set naar zich toe, 26-28.
De tweede set verliep in het begin net als de eerste set. Weer tot aan 11 punten ging het gelijk op, daarna zakten we weg. Nu was de passing wel in orde, maar scoorde we de aanvallen niet. We waren te mat en te lief. Serverend lieten we het overigens ook liggen en maakten hierin teveel fouten. Pegasus wist hier wel raad mee en pakte de set met 18-25.

In de derde set gingen we er vol voor. Pegasus had nu een mindere opstelling en wij profiteerden daar van. De servicedruk werd opgevoerd en zowel Ruth als Niké maakten een mooie serie. Daarbij scoorden Adriënne en Josephine veel met hun aanval. De verdediging was prima en er werd hard gewerkt. Met de duidelijke cijfers 25-14 was de set voor ons.

Met dit spel konden we hopen op meer, en dus gingen we door. We hielden goede servicedruk, de passing was goed en ook verdedigend haalden we veel van de vloer. Patricia kon daardoor Josephine en Dirkje veelvuldig aanspelen. Zij scoorden dan wel. Op de buitenkanten pakten Ruth en Niké ook hun punten mee. We wonnen de set met 25-21.

IMG 20190309 WA0004Dus een beslissende vijfde set. En die verliezen we niet vaak.. We gingen echter niet goed van start. Wat missers in de passing en aanvallend kwamen we er niet lekker door. Op de stand van 8-5 wisselden we van kant. Even bij elkaar komen, hard yellen en door. Toen gingen we pas echt los. Alles leek te lukken, keiharde aanvallen, aces in de service, prachtig verdedigend werk en zelfs de scheidsrechter werkte (eindelijk) mee. Dirkje had een paar goede services, Josephine en Adriënne sloegen de ballen er hard in. Pegasus maakte de fouten en wij de punten. Het werd spannend, maar met 16-14 trokken wij aan het langst eind!!

Superblij met het resultaat en het vertoonde spel. Trots op het teamwork, we hebben het echt met z’n allen gedaan. Nog zes wedstrijden te gaan, beginnend op donderdag as. in Bemmel. Om 19.45 uur beginnen we aan de wedstrijd tegen Kidang. Zien we jullie ook?