Met een krappe selectie (slechts 8 speelsters waarvan 1 geleende libero), speelden we een leuke wedstrijd. Enthousiast, met energie en strijd, pakten we tegen de nummer 3 van de ranglijst toch maar mooi twee sets.

In de eerste set gingen we niet goed van start. Ondanks de 3-0 voorsprong, gaven we het eigenlijk in het begin toch ook weer weg. We waren te passief, er zat geen kracht in onze aanval, tactische ballen werden niet goed uitgevoerd en ook in de passing was het slordig. LiberBo moest nog even op gang komen…De service was matig, daar hadden we beslist meer uit kunnen halen. De eerste set verloren we dan ook met duidelijke cijfers, 25-17.

In de tweede set draaide de wedstrijd volledig om. Na slechts drie posities doorgedraaid te hebben stond er al 14-4 op het scorebord. Dit allemaal dankzij de service van Dirkje. We zijn de tel op een gegeven moment kwijt geraakt, maar het waren zeker meer dan 10 punten voor haar. Deze mooie voorsprong gaven we niet meer weg, al deed Heyendaal nog iets terug. Maar we hadden de set onder controle en speelden deze netjes uit, 14-25.

20190214 211612In de derde set gingen we door. Hoewel het nu meer gelijk opging, bleven we altijd aan de positieve kant van de score. Heyendaal probeerde vooral met hun tikballen ons het lastig maakte, wat ook redelijk lukte. Maar we waren fel en zaten er vaak goed bij, dus direct scoren deden ze niet. Marise en Josephine scoorden veel punten met hun harde aanval. Onze service was goed en diep achterin, waar Heyendaal moeite mee had. We trokken deze set naar ons toe, 24-26.

Ook in de vierde set ging het gelijk op. Onze service bleef goed, we bleven afwisselend aanvallen, de verdediging stond als een huis dankzij Bo en Josephine maakte haar puntjes in de blokkering. Heyendaal was echter goed ook en pakten op de beslissende momenten de belangrijke punten. Dus sleepten zij de set voor onze neus uit het vuur, 25-22

De vijfde set wilden we ook nog vlammen, helaas was bij sommige de pijp aardig leeg. We streden er zeker voor, want we wilden heel graag de winst pakken. Met een paar slimme ballen van Ruth en Niké, de service van Marise pakten we belangrijke punten. Dat was echter niet goed genoeg. Heyendaal beschikte over de langste adem en maakte gebruik van onze zwakke punten. We kwamen net iets te kort voor de winst en een klein stuntje, 15-12. Maar ach, van te voren hadden we getekend voor deze uitslag. We speelden, zoals gezegd, een leuke wedstrijd.

En dat is voor de komende wedstrijden de doelstelling. Alle puntjes zijn meegenomen, maar niet noodzakelijk. We staan heel veilig, er valt niets meer te winnen of te verliezen. De komende weken staat er geen wedstrijd op de planning en zullen we op 9 maart pas weer competitief aan de slag moeten. Om 17.00 uur spelen we dan thuis tegen Pegasus 4, de nummer 1 in de poule. Op papier dus een leuke pot, kom dat zien!!