Op deze donderdagavond in Wijchen, speelden we een goede, gedegen wedstrijd en pakten de volle buit aan punten. Met 0-4 wonnen we van Trivos dames 3.

De eerste set speelden we prima. Met een zeer sterke service van zowel Adriënne als Dirkje kwamen we op een grote voorsprong, die we niet meer uit handen gaven. In de verdediging en servicepass verliep het soepel, waardoor Patricia alle ruimte kreeg om op haar gemak alle aanvalsters te benutten. Op alle posities werden zij aangespeeld en ons spel zag er goed verzorgd uit. We wonnen de set gemakkelijk, 13-25.

In de tweede set deden we het iets minder. De servicedruk nam wat af, de concentratie was niet aanwezig en we waren te nonchalant. Dankzij de service van Niké liepen we halverwege de set weer een aantal punten uit. De aanvallen van Josephine scoorde veel en ook Adriënne pofte ze er lekker in. In het achterveld hadden Ruth en Dirkje het onder controle, maar door de fouten die we gezamenlijk toch maakten, kon Trivos nog 19 punten halen. Dat had eigenlijk niet gemogen/gemoeten.

Set drie leek een beetje op set 2. We speelden weer te voorzichtig, niet snel genoeg en rommelden mee met de tegenstander. Onze service was nog iets onder de maat en Trivos kon bij blijven. Dat was niet de bedoeling, dus een nam Jaco een time out om ons op scherp te stellen. Dat hielp, de druk in de service en de aanval ging omhoog en we pakten de set met 18-25.

In de vierde set deden we wat we moesten doen. Met duidelijke cijfers afstand nemen van Trivos. Zij kwamen er niet meer aan te pas. Marise viel goed in en scoorde met haar service en aanval. Ook Sannah droeg haar steentje bij met goede passes en knappe verdedigingsballen, Niké sloeg de ballen er lekker en Dirkje en Josephine konden deze set gelukkig ook weer meer aangespeeld worden. Met 13-25 op de teller sloten we, net binnen de 1,5 uur, de wedstrijd af.

Al met al dus een topweek! 9 punten uit twee wedstrijden. We staan op een stabiele 5e plaats en kunnen stiekem een beetje naar boven kijken. Komende wedstrijd, op 26-1 om 17.00 uur thuis in De Duffelt, nog tegen een mindere (op papier) tegenstander. Daarna volgt een reeks tegen de nummers 1 t/m 3, maar ook tegen hun gaan we ons uiterste best doen om punten te pakken.