Wat een wedstrijd!! En zo fijn dat we de winst, na een 2-0 voorspong, toch wisten te pakken. Vertrouwen was vandaag het key-woord en dat hebben we zeker uitgestraald en gehad.

De eerste twee sets waren, van beide kanten, van een zeer hoog niveau. Zowel Vocasa als wij scoorden mooie punten, hadden een goede servicedruk, knappe verdediging en mooie aanvallen. In beide sets wisten wij in de verdediging het verschil te maken, Vocasa had meer moeite met scoren dan dat wij dat hadden. De eerste set sloten we winnend af met een aanval van Josephine (25-23), terwijl de service van Niké de beslissing bracht in de tweede set. (25-21)

DSC02728aIn de derde set sloop er toch een soort van onzekerheid in ons spel en maakten we meer fouten. Passend, aanvallend en serverend was het minder dan set 1 en 2 en Vocasa maakte daar gebruik van. Alhoewel hun middenblokkering er heel vaak niet bij was om onze buitenaanvallers en/of diagonaal speelster af te blokken, profiteerden we daar te weinig van. Uiteindelijk was het net niet goed genoeg, 21-25.

In de vierde set ging het gelijk mis. Al heel snel stonden we ver achter, zo’n 7 punten. Het was een moeilijke taak om dit gat te dichten. We deden nog wel ons best en Sadé hielp ons daarbij met een goede serviceserie. Ook de aanvallen van Margriet waren belangrijk, maar het was niet genoeg. Er was weinig hoop op een 3-1 overwinning, en dat wisten ze bij Vocasa. Zij deden wel net dat stapje extra en pakten de vierde set, 15-25.

Dus op naar een vijfde set. Met een goed gevoel stapten we het veld weer in en begonnen sterk. Op de service van Patricia kwamen we op 2-0. Vocasa maakten echter ook direct 2 punten op de service zodat het gaatje dus al snel gedicht was. Vervolgens werd er tot aan 9-9 de side-out gespeeld, waarna Vocasa weer eens meerdere punten maakten op eigen service en de stand 9-11 werd. Het werd spannender en spannender. Op de stand 12-14 kwam Vocasa op matchpoint, maar dankzij een prima bal van Marise haalden we de service terug. Dirkje mocht toen gaan serveren, maar eerst werd er nog een (tactische) time-out genomen door Vocasa. Maar dat deed Dirkje niets, ze sloeg een mooie service waarop de libero van Vocasa een ketser maakte. Stand weer gelijk, 14-14. Opnieuw een keigoede service van Dirkje, gevolgd door een mooie verdedigingsactie van Adriënne. Wat volgde was een wereldbal van Ruth, cross voorlangs het net geslagen. Nu was het een matchpoint voor ons. En die benutten we direct, dankzij een fout van Vocasa, 16-14.

Een goede pot volleybal hebben we vandaag laten zien! Hard gewerkt, met het hele team er voor gegaan en het vertrouwen gehouden in onszelf en een goede afloop. TROTS! Op naar volgende week, dan spelen we weer een thuiswedstrijd. Om 15.00 uur, dus lekker vroeg in de middag. Kom dat zien.