Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 22

Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 25

Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 28

sinterklaas6Dit jaar willen we ook met alle aspirantenteams het sinterklaasfeest vieren. Dit willen we doen op maandagavond 2 december van 18.00-19.30 uur. Dan willen we alle teams vragen in de hal aanwezig te zijn, want het is dan feest!
De bedoeling is: 

  1. dat je voor ongeveer € 3,- een klein cadeautje koopt
    (houdt het zo neutraal mogelijk; het is niet specifiekvoor een teamlid)
    Dit cadeautje pak je in in sinterklaaspapier!!
  2. dat je een tweedehands cadeautje van jezelf meeneemt. Let op: het mag niet kapot zijn, maar gewoon iets wat jij niet meer gebruikt of niet meer leuk vindt. Dit cadeautje pak je in in gewoon fleurig inpakpapier. 

Op deze maandag gaan jullie dan een cadeaupakspel doen met jullie eigen team, coach(es) en trainer(s) in de sporthal.
Deze oproep is dus ook voor de trainers en coaches: ook jullie worden verwacht met twee cadeautjes in de sporthal op maandag 02-12, want jullie doen gewoon mee met je eigen team!

Let op: voor de MC2 en JC1 geldt dat je met je trainer moet overleggen of de trainingsavond van dinsdag 3 december doorgaat!!
De meiden B worden deze maandag eerder op de avond in de hal verwacht.

Tot maandag 2 december!

Groetjes Jeugdcommissie Switch`87

 

De teamindeling bij de aspiranten is al langer bekend, aangezien de afgelopen 2 maanden al in de nieuwe samenstelling is getraind en het plaatsingtoernooi door MA1, MB1 en MC1 al gespeeld is. 
Hierbij alsnog de nieuwe teams voor aankomend seizoen.
Met name de Meisjes A1 kunnen nog wel een paar speelsters gebruiken. Interesse, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meisjes A1
Denise van Eck                                                                           
Femke Terwindt
Xena Jans 
Selena Banse
Jill van den Broek
Nikki van de Sterren

Meisjes B1
Sadé Wieland

Dirkje de Bruijn
Marith Hennink
Iris Arens
Lotte Brandwijk
Marieke Bach
Kirsten Hennink
Hella van Eck
Lara Janssen      

Meisjes C1
Claire Tschopp
Janne Verwijst
Meyke Blom
Linde Peters
Yasmin Janssen
Esra de Keijser
Mijntje Winkels
Marescha Filet
Kiki Gesthuizen
Karlijn Brandwijk
Danique Tissen

Jongens C1
Jochem Bruns

Sep de Keijser
Asanke Mes
Jan Honing
Kaja Bracke
Lara Blom
Kayleigh Peterse
Eva Bach
Marit Leenders
Anne Hendriks

 

 

 

Zaterdag 26 mei gaan onze aspirantenteams MA1, MB1 en MC1 zich via het kwalificatietoernooi proberen om zich te kwalificeren voor de 1e klasse. Het aspirantenteam JC1 is automatisch geplaatst voor de 1e klasse. Mocht een team helaas niet ver genoeg komen in het kwalificatietoernooi, dan speelt het volgend seizoen automatisch in de 2e klasse.

De meiden van de A1 mogen naar de Topsporthal in Doetinchem om zich te kwalificeren voor de 1e klasse.
De meiden van de B1 spelen hun wedstrijden in Sportcentrum Arcus in Wijchen.
Het verste weg mogen de meiden van de C1, zij spelen in het Universitair sportcentum in Enschede. 

Wij wensen alle teams veel succes!

 

IMG 20180526 WA0013Zaterdag 26 mei mochten de meiden van de C1 al vroeg hun bed uit. Vandaag was het plaatsingstoernooi om een plekje in de hoofdklasse/1e klasse af te dwingen. En helaas voor het team mochten ze helemaal naar Enschede reizen om daar in het Universitair sportcentrum te volleyballen.

Ze waren in een poule ingedeeld met 2 teams uit Apeldoorn, Dynamo MC2 en Alterno MC2.
De eerste wedstrijd stond voor 9.30 gepland tegen Dynamo MC2. Dit was een spannende pot. De wedstrijd ging slechts over 1 set dus er moest gelijk goed gespeeld worden. Uiteindelijk werd er met 27-25 gewonnen. De 2e poulewedstrijd tegen Alterno was een lastige en werd ook verloren met 10-25. Door als 2e te eindigen bleef er uitzicht op de 1e klasse.

Er moest nu nog 1 wedstrijd gespeeld worden, tegen de nr 2 uit poule K. Dit bleek Krekkers MC2 te zijn. Er moest een paar uur gewacht worden tot deze wedstrijd. Gelukkig was het mooi weer en konden de meiden zich buiten uitstekend vermaken op de klimwand.
Helaas werd de wedstrijd tegen Krekkers verloren met 20-25. Dit betekende dat de meiden niet meer verder hoefden en zich geplaatst hadden voor de 1e klasse.

Een uitstekende prestatie voor dit jonge team.

IMG 20180526 WA0011  IMG 20180526 WA0006

 

Op zaterdag 6 januari gingen we met 3 auto’s vanuit de polder naar Borne (Ov) om te volleyballen om de titel ‘meisjes B-team van het jaar’. Er ging ook een auto vanuit Groesbeek, want we hadden versterking gekregen van 3 toppers van Ikaros, te weten spellie Tessa, diagonaalspeelster Karlijn en passer/loper/diagonaal Evi, jongere zus van Bo van dames 1. Samen met onze eigen ‘talenten onder 16’ Kristel, Sannah, Sadé, Dirkje en Lotte gingen we als Swikaros MB naar de open jeugd kampioenschappen.

NOJK MBWe waren goed voorbereid met prachtige shirts, enkele gezamenlijke trainingen en een oefenwedstrijd tegen dames 3, dus de organisatie was al goed. De Groesbeekse dames keken wel een beetje op toen ik in een time-out de aanwijzing gaf dat een tactische bal toch echt met 1 gestrekte arm gespeeld moet worden, ‘want met een pruumbal is de bal veel te lang onderweg’. Voor de nieuwere leden onder ons toch enige ondertiteling: We hadden ooit speelsters in dames 1 die moeite hadden met de bovenhandse techniek, dat is natuurlijk van alle tijden. Ik zal geen namen noemen, maar ieder lid van Switch die de anekdotes een beetje kent, weet dat de ballen die eerst tot het kruis toe naar beneden gedragen worden om dan via de heup ‘weggeschoten’ te worden, sinds de jaren 90 ‘pruumballen’ heten.

Het kan ook maar duidelijk zijn voor de toppers uit Groesbeek, en anders was het gewoon goed voor de teamsfeer 😊. De eerste wedstrijd tegen Scylla met Tessa als spelverdeelster, wonnen we meteen door degelijk rallyspel. Kristel had een paar mooie killblocks en sloeg de 2e tempo ballen op het midden op 5 meter ontspannen weg. Hoewel bij de meesten van ons de service niet echt liep, maakte Karlijn een mooie serie.

Tijdens de 2e wedstrijd, tegen WSW die we in de competitie ook al bevochten hadden, kregen we het zwaar. Er belandden wel 8 services onder in het net of uit bij ons. Wel gaf Evi Bosveld hier haar visitekaartje af met haar mooie aanvalsaanloop en krachtige smashes. Wat een binnenkomer!

De servicepass bleek onze achilleshiel, zeker nu Sadé ging spelverdelen en we haar degelijke pass moesten missen. Gelukkig had Tessa al laten zien over veel rust en een goede servicepass te beschikken, dus die kon haar talenten op andere posities laten zien. 

We verloren de 2e wedstrijd dik en de derde in een spannende, gelijkwaardige strijd met bij vlagen prachtig volleybal. Sannah sprong bijna over het net heen en scoorde veel met haar middenaanval. Ook Dirkje pikte haar killblocks weer mee en Lotte won de meeste van haar netduels.

Kortom: Veel geleerd van deze sportieve Swikaros ervaring. Hartelijk dank nog voor het support van de vaders David en Charles en natuurlijk alle Ikaros (groot-)ouders. Let’s keep in touch!

 

We hebben 201 gasten en geen leden online