Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 22

Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 25

Notice: Undefined property: stdClass::$extension in /home/sites/site47789/web/components/com_content/views/category/tmpl/blog.php on line 28

20200123 181255

Vandaag een mooi artikel in De Gelderlander over de nieuwste activiteit bij Switch; de Volleybalspeeltuin. Hier staat bewegen, samenspel, motorische ontwikkeling en vooral plezier centraal. Elke woensdagmiddag in de sporthal voor kinderen van 4-6 jaar.

 

VolleybalspeeltuinWoensdag 15 januari was ’s middags de kick-off van de Volleybalspeeltuin in sporthal De Duffelt. De Volleybalspeeltuin is voor kinderen in de leeftijd van 4 – 6 jaar. Een enthousiaste groep kleuters heeft een uur lang gerend, met een bal gerond, gegooid en weer gevangen en tikspelletjes gedaan. Gelukkig was er halverwege even pauze om uit te rusten en kon er wat water gedronken worden. Daarna was er weer energie genoeg om volop te rennen en bewegen. Een zeer geslaagde 1e middag van de volleybalspeeltuin. Heb je ook een kleuter die graag beweegt, zorg dat je volgende week woensdag om 14.00 in de sporthal bent. De eerste 3x is gratis.

Woensdag 15 januari was ’s middags de kick-off van de Volleybalspeeltuin in sporthal De Duffelt. De Volleybalspeeltuin is voor kinderen in de leeftijd van 4 – 6 jaar. Een enthousiaste groep kleuters heeft een uur lang gerend, met een bal gerond, gegooid en weer gevangen en tikspelletjes gedaan. Gelukkig was er halverwege even pauze om uit te rusten en kon er wat water gedronken worden. Daarna was er weer energie genoeg om volop te rennen en bewegen. Een zeer geslaagde 1e middag van de volleybalspeeltuin. Heb je ook een kleuter die graag beweegt, zorg dat je volgende week woensdag om 14.00 in de sporthal bent. De eerste 3x is gratis.

 

IMG 20191021 WA0000Wij zijn vandaag, maandag 21 oktober, weer gestart met onze jaarlijkse serie schoolvolleybalclinics voor de basisscholen in Leuth, Kekerdom en Millingen. Vanaf deze week t/m eind november krijgen de kinderen van de groepen 1 t/m 8 tijdens de reguliere gymlessen gedurende drie sessies les in volleybal. De clinics worden gegeven door Kim Wolswijk van de NEVOBO en Mieke van Swelm, Natascha Peters en Renske Hock namens Switch '87. Het schema is als volgt:

  • St Martinusschool Millingen: vanaf 21 oktober t/m 7 november, de groepen 1 t/m 7 
  • 't Bijenveld Leuth: dinsdag 12, 19 en 26 november, de groepen 1 t/m 8
  • Sint Laurentiusschool Kekerdom: vrijdag 15, 22 en 29 november, de groepen 3 t/m 8

      Het afsluitende schoolvolleybaltoernooi vindt dit jaar in het voorjaar plaats. Over de precieze datum wordt later gecommuniceerd. De groepen 8 van de St. Martinusschool bieden we de clinics later in het schooljaar aan zodat het aansluit bij het schoolvolleybaltoernooi.

Zin in een leuke teamsport? Onze jeugd (5-12 jaar) traint elke zaterdagochtend vanaf 9.00 uur. Kom eens kijken tijdens de trainingen in Sporthal De Duffelt, je mag gratis 3x meedoen.  

 

Sportvereniging Switch ’87 start op woensdag 15 januari - en vervolgens elke woensdag van 14.00 – 15.00 uur - met de Volleybalspeeltuin in de Spiegelzaal van sporthal De Duffelt in Millingen a/d Rijn.

volleybalspeeltuinDe Volleybalspeeltuin is erop gericht om kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar kennis te laten maken met het plezier in sport en spel op een non-competitieve wijze. In de volleybalspeeltuin staat plezier in bewegen voorop, maar er wordt ook iets geleerd. Er wordt gewerkt aan bewegingsvaardigheden, balvaardigheden, coördinatie en samenspel. Dit alles wordt verpakt in leuke spelvormen en thema’s met een knipoog naar het jeugdige Cool Moves Volley vanaf 6 jaar en het volwassen volleybal. Bij alles wat we doen ligt de nadruk op plezier.

Wat doen we tijdens de training?
Denk aan: rennen, springen, hinkelen. En met een bal: gooien, vangen, ergens op mikken enzovoorts. Naast minivolleyballen kan bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt worden van ballonnen, grote/lichte ballen en zelfs knuffels. Het gaat in eerste instantie nog niet om volleyballen maar vooral om de algemene lichamelijke ontwikkeling van je kind. Daarnaast is er nog het sociale aspect; zo leren ze om iets samen te doen en elkaar te helpen.
Volleybal is tenslotte een teamsport.

Eerst gratis proberen
Lijkt het je leuk? Kom dan een keer kijken of nog leuker, gelijk een keer meedoen! Je kind mag vrijblijvend drie proeftrainingen meedoen. Daarna kun je bij ons een 10-strippenkaart kopen voor € 15.
Voor vragen kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij vinden het heel leuk als jouw kind komt!

 

In de herfstvakantie op dinsdagmorgen 15 oktober van 09.00 - 11.30 uur verzorgen de samenwerkende sportaanbieders: De Hazenkamp, dansschool D&D, sportvereniging Switch '87, korfbalverenigingen Odio en Klimop samen met kinderopvang Humankind een gratis sportinstuif voor alle basisschoolkinderen uit de regio in de leeftijd van 4 - 12 jaar.
Je kunt meedoen en kennis maken met allerlei verschillende sport en spelactiviteiten: turnen - freerunnen - dansen - korfbal - volleybal, dus voor elk wat wils.

Sport en spelMeer informatie
Locatie: sporthal De Duffelt, Millingen aan de Rijn.
Inschrijven deelnemers: 09.00 - 09.15 uur.
Trek gemakkelijk zittende (sport)kleding en sportschoenen aan.

Deze activiteit is onderdeel van Sport4fun, onderdeel van Sportstimulering Berg en Dal. 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijlagen:
Bewaar het bestand Sportinstuif Flyer 15 oktober.pdfFlyer Sportinstuif
 

We hebben 57 gasten en geen leden online