Maandag 3 september zijn we weer gestart met onze jaarlijkse serie schoolvolleybalclinics voor de basisscholen in Leuth, Kekerdom en Millingen. In de komende weken krijgen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 tijdens de reguliere gymlessen gedurende drie sessies les in volleybal. De clinics worden gegeven door Johan Strokap van de NEVOBO, Hanneke van Swelm en Jesse van Deelen met assistentie van Natascha Kamerbeek. Het schema is als volgt:

 • 't Bijenveld Leuth: dinsdag 4, 11 en 18 september, de groepen 1 t/m 8
 • Sint Laurentiusschool Kekerdom: maandag 3 ,10 en 17 september, de groepen 4 t/m 8
 • St Martinusschool Millingen: vanaf 24 september t/m 11 oktober, de groepen 3 t/m 8

Ter afsluiting vindt voor de groepen 4 t/m 8 op dinsdag 16 oktober het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi plaats. De clinics worden mede mogelijk gemaakt door financiele ondersteuning in het kader van Sportstimulering van de gemeente Berg en Dal en de NEVOBO.

Zin in een leuke teamsport? Onze jeugd (6-12 jaar) traint elke zaterdagochtend vanaf 9.00 uur. Kom eens kijken tijdens de trainingen in Sporthal De Duffelt, je mag gratis een paar keer meedoen. 

 

Het begint al een traditie te worden, de inlooptraining net na de zomervakantie. Ook dit jaar organiseert volleybalvereniging Switch ’87 weer een inlooptraining, en wel op maandag 20 augustus 2018 voor alle kinderen van Millingen, Kekerdom en Leuth. Als je eens wilt uitproberen of volleybal iets voor jou is, maar ook als je al lid bent van Switch, ben je van harte welkom.

IMG 20170828 WA0004Plaats: Sporthal "De Duffelt" in Millingen aan de Rijn
Tijd: Groep 2, 3 & 4 van 15.30-16.30 uur,
        Groep 5 & 6 van 16.30-17.30 uur, 
        Groep 7 & 8 van 17.30-18.30 uur.

Training
Onze professionele trainer Niek Latuhihin zal samen met een aantal assistent-trainers een leuke inlooptraining verzorgen. Dit zal een open, speelse training zijn om het seizoen te openen en op een gezellige, sportieve manier kennis te maken met volleybal.

Deelname is gratis en verplicht tot niets. Neem dus gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

Aanmelden
Vooraf even aanmelden is wel even handig. Dan weten Niek hoeveel enthousiaste kinderen er ongeveer komen. Voor aanmelding en/of vragen, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of bel 0481-354984).

 

2018 04 05 17.02.36Tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 4 april nam Lenny Ebben afscheid als bestuurslid Voorzitter Jeugdcommissie. De afgelopen drie jaar was Lenny voorzitter van de Jeugdcommissie, hiervoor was zij al jaren lang lid van de jeugdcommissie. Nu haar dochter niet meer bij de jeugd volleybald was het voor Lenny  mooi geweest. Wij danken Lenny voor haar jarenlange inzet.Als dank kreeg zij van voorzitter Jorrit een bloemetje en dinerbon.

Het voorzitterschap van de jeugdcommissie wordt overgenomen door Mieke van Swelm. Wij wensen Mieke veel succes in deze functie.

 

beachen minis 5Vanaf volgende week, vrijdag 18 mei, is het voor onze mini's niveau 4 t/m 6 en de C1 en C2 weer mogelijk om op vrijdagmiddag te gaan beachvolleyballen

Natascha Kamerbeek en Jesse van Deelen zijn elke vrijdag van 16.00 - 17.00 aanwezig op Sportpark 'De Hove' om met jullie te gaan beachen. Alleen op vrijdag 1 juni kunnen we niet op de beachvelden i.v.m. het Switch Buitentoernooi.

Dus als je zin hebt, ben je van harte welkom. Je hoeft je niet aan te melden, Jesse en/of Natascha zijn elke week aanwezig, behalve als het regent. Dan gaat het niet door.

Als je vragen hebt kun je bellen met Natascha (06-25 13 89 25) of Jesse (06-30 10 84 89).

Veel plezier!

Jeugdcommissie Switch'87

 

Maar liefst 17 volleybalverenigingen uit Gelderland namen contact op met de Nevobo nadat zij onlangs publiceerden op zoek te zijn naar Gelderse clubs die hun jeugd beter willen opleiden. Uiteindelijk gaan tien van hen, waaronder Switch, nu aan de slag om een flinke impuls aan de kwaliteit van hun jeugdopleiding te geven. Zij mogen dankzij de provincie Gelderland rekenen op subsidiering van een groot deel van de trajectkosten. Daarnaast zet Switch ook de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne in voor de financiering van het project.

Vooraf was aangegeven dat er ruimte was voor acht clubs, maar na overleg tussen de Nevobo en RW Volley is besloten om alle tien enthousiaste verenigingen deel te laten nemen aan het OFO (ontwikkelingsfasegericht opleiden)-traject. Eerder deze maand kregen onderstaande clubs bericht dat ze van start kunnen met ‘ontwikkelingsfasegericht opleiden’ (OFO).

 • Voorwaarts Twello
 • Alterno Apeldoorn
 • Dynamo Apeldoorn
 • Volar Arnhem
 • Tweestroom Gendt
 • Gemini Elst
 • Switch ’87 Millingen aan de Rijn
 • Orion Doetinchem
 • Wivoc Winterswijk
 • Tivoc Tiel

De eerste afspraken, waarin de huidige stand van zaken per club wordt geïnventariseerd, zijn inmiddels gemaakt. Daarna worden de clubs verder geïnformeerd over het OFO-traject en wat dit betekent voor hun visie op de jeugdopleiding.

Wat houdt het OFO in?
Met ontwikkelfasegericht opleiden kijk je bijvoorbeeld niet alleen naar de kalenderleeftijd van de sporter, maar ook naar de biologische leeftijd. Waar het ene kind al door het dak groeit, blijft een ander van dezelfde leeftijd nog klein. Ook kijk je naar de motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van de sporter. Hoe werkt dat en wat kun je ermee? Met het OFO-project gaan we clubs en trainers ondersteunen hoe deze informatie te gebruiken en te vertalen bij het ontwikkelen van een opleidingsplan, het geven van trainingen en coachen tijdens wedstrijden.

Het OFO-project
Het project wordt in opdracht van de Nevobo uitgevoerd door RW Volley. De activiteiten zullen grotendeels plaatsvinden op de locatie van de clubs. Wil je meer informatie over het project, neem dan contract op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de jeugdcommissie.

 

We hebben 62 gasten en geen leden online