Op zondag 26 mei werd voor de tweede maal het Junior Beach Circuit (JBC) gehouden op sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn. In het JBC kan jeugd in de leeftijd van 12 tot 19 jaar beachvolleyballen op zijn of haar eigen niveau. De toernooien worden in het hele land georganiseerd door de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) in samenwerking met lokale promotors, in dit geval Sportvereniging Switch ’87/Stichting Toernooiactiviteiten Millingen (STAM). Het toernooi vond plaats tijdens het grote buitentoernooi van Switch ’87 waaraan zo’n 170 teams deelnamen die op gras speelden.

Op de beachvelden van Sportpark De Hove konden zondagmorgen 7 meisjesteams het zand beproeven: 5 teams in de categorie “jonger dan 15 jaar” en 2 teams “jonger dan 13 jaar”. De jongste teams werden toegevoegd aan de ouderen zodat er onder één categorie gespeeld kon worden op twee beachvelden.  Rond 10.00 uur zijn de plaatsingswedstrijden gestart waarna de kruisfinales volgden. Helaas moest een team zich na de plaatsingswedstrijden terugtrekken vanwege ziekte van een van de speelsters. Vervolgens werd een winnaars- en verliezerspoule samengesteld voor het bepalen van de ranking. Na de middag konden de winnaars gehuldigd worden: de nummers 1 tot drie ontvingen een Nevobocertificaat en een beker. Alle teams ontvingen van de toernooiorganisatie een vaantje en consumptiebonnen voor een hapje en een drankje.  

DSC 0936 Medium  DSC 0993 Medium 

De teams met de hoogst ranking komen in aanmerking om geplaatst te worden voor de Junior Beach Circuit Finals die aan het eind van het beachseizoen worden gehouden. Het was heel leuk om te zien hoe fanatiek en goed deze meisjes het beachvolleybal al onder de knie hebben, verschillende deelnemers reizen dan ook elk weekend door Nederland om zo veel mogelijk toernooien te bezoeken. Uiteraard bijgestaan door ouders en bekenden die de logistiek verzorgen.

Uitslag JBC 26 mei Millingen, categorie jonger dan 15 jaar
Pien Grooters/Roos Grooters 1
Jeske Zeilstra/Laure Zweverink 2
Jana Bitter/Lynn Lettink 3
Geeke de Klijn/Sandy Verheijen 4
Carine Stormezand/Mariette Vilier 5
Bibi Zhang/Jet Grooters 6
Cato van Uden/Eelke de Klijn 7


Het was een prachtige “stranddag” en weer een mooie ervaring zowel voor de speelsters als de organisatie STAM.

 

We hebben 156 gasten en geen leden online